Πόκερ ιστορία: Ο εξωγήινος Ρώσος

Ρώσος πόκερ ιστορία minΈνας γνωστός μου ήταν χασούρης στο πόκερ αλλά πάντα το έπαιζε γνώστης. Ήξερε αρκετά καλά κάποιες πτυχές του πόκερ λόγω εμπειρίας αλλά δυστυχώς του έλειπαν βασικές θεωρητικές γνώσεις. Δεν παραδεχόταν ποτέ πως είχε άδικο και έβρισκε δικές του πατενταρισμένες θεωρίες για να αιτιολογεί τις απόψεις του.

Μια μέρα αποφάσισα να βάλω τέλος σ'αυτή την τρέλα, γιατί δεν ήθελα να τον βλέπω να αυτοκαταστρέφεται. Με πολύ προσεκτικό τρόπο κατάφερα να τον πείσω να πάρουμε όλα τα χέρια που έχει παίξει και να τα αναλύσουμε σε ειδικό πρόγραμμα που θα αποκάλυπτε το αν ειναι κερδισμένος παίκτης (Η διαδικασία ειναι σχετικά εύκολη. Στέλνεις email στην Pokerstars να σου στείλει τα χέρια σου και όταν έρθουν τα περνάς στο πρόγραμμα, στο οποίο μπορείς να δεις οτιδήποτε θέλεις. Κέρδη/χασούρα, τύχη/ατυχία, γραφήματα κτλ). Ήμουν 99% σίγουρος πως οι επιδόσεις του θα ήταν χάλια, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Έχανε σταθερά παντού, τουρνουά και παιχνίδι μετρητών, σε ύψος 100 big blinds εώς και 10 big blinds. Όλα κόκκινα.

Έφαγε λίγο ζόρι να αποδεχθεί την αλήθεια αλλά δεν είχε και άλλη επιλογή. Η αναμενόμενη θεωρια συνομωσίας περί στημένων αλγόριθμων της Pokerstars αποκρούστηκε με τα αντίστοιχα δικά μου γραφήματα, που ήταν όλα πράσινα.

Πέρα απ'το θέμα της κερδοφορίας, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που έπαιζε, που ήταν υπερβολικά επιθετικός. Ο μέσος καλός παίκτης παίζει σε τραπέζι εννιά ατόμων με περίπου το 20% των χεριών. Ο φίλος μου έπαιζε με το 50%!!! Τέτοιους παίκτες τους σημειώνω ως "Εξωγήινους Ρώσους" γιατί από την εμπειρία μου οι περισσότεροι που παίζουν έτσι ειναι από τη Ρωσία. Δεν ειναι υεπρβολή. Θα έλεγα πως το 70% ειναι Ρώσοι.

Μετά από την ανάλυση και τα πικρά συμπεράσματα, αποφάσισε να μου ζητήσει να τον βοηθήσω να βελτιωθει. Δέχτηκα και του έδειξα όλα όσα ήξερα. Μερικούς μήνες αργότερα, το κοουτσάρισμα έδειχνε να παράγει αποτελέσματα. Είχε αρχίσει να κερδίζει αλλά δυστυχώς όχι αρκετά για να μπορεί να συντηρείται. Τότε του είχε τύχει μια επαγγελματική ευκαιρία στη Ρωσία και είχε αποφασίσει να μετακομίσει. Χαθήκαμε για κανα χρόνο και ξανασυζητήσαμε για πόκερ όταν επέστρεψε απ'τη Ρωσία. Μου έκανε πρόταση να επανδύσω πάνω του. Να του μάθω ακόμα καλύτερο poker και να του προσφέρω αρχικό κεφάλαιο, ώστε να μοιραζόμαστε τα κέρδη απ'το παιχνίδι του. Συμφώνησα και αρχίσαμε πιο σοβαρή εκπαίδευση.

Μέρος της εκπαίδευσης ειναι η λεπτομερής ανάλυση κάποιων σημαντικών χεριών μέσω replay. Καθόμαστε λοιπόν και αναλύουμε τα χέρια, στα οποία βλέπουμε διάφορα στατιστικά του πως παίζουν διάφοροι αντίπαλοι. Κάποιοι ειναι πολύ σφιχτοί (νιτς), κάποιοι κάνουν συνέχεια call (calling stations) και οι χειρότεροι απ'όλους ειναι φυσικά οι "Εξωγήινοι Ρώσοι".

Μετά την ανάλυση δικών του χεριών, ήθελα να του δείξω μερικά δικά μου πρόσφατα χέρια. Τα φορτώνουμε. Τώρα ειμαι εγώ εναντίον οχτώ αντιπάλων. Για κάποιον όμως παράξενο λόγο, ο φίλος μου άρχισε να αναλύει την παρτίδα απ'την οπτική γωνία ενός άλλου παίκτη του τραπεζιού, μιλώντας σαν αυτός ο λογαριασμός να ήταν δικός του. Είχε παραζαλιστεί απ'την κουραστική ανάλυση ή έφταιγε κάτι άλλο; Είχε συμβεί απίστευτη σύμπτωση. Ο άλλος παίκτης ήταν νέος δικός του λογαριασμός, που είχε φτιάξει τον καιρό που ήταν στη Ρωσία και είχε τύχει να έχουμε παίξει στο ίδιο τραπέζι. Εκτός όμως απ'τη σύμπτωση είχε διαπραχθεί και μια μεγάλη προδοσία :) Παρόλο που έδειχνε πως είχε αφήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος πίσω του, κρυφά είχε ανοίξει δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο συνέχιζε να παίζει όπως παλιά, σαν Εξωγήινος Ρώσος, στη......Ρωσία!!!!!! :)))

Ήταν για ψυχαγωγία; Ήταν για να να αποδείξει πως μπορεί να κερδίζει με αυτόν τον εξωγήινο τρόπο παιχνιδιού, διαψεύδοντας όλους εμάς τους χιλιάδες κερδοφόρους φλώρους που πετάμε το 74 ομόχρωμο; Μόνο το μυαλό ενός συνομωσιολόγου καρατζογαδόρου ξέρει την αλήθειαΑναζήτηση σε όλες τις δημοσιεύσεις

Ανάληψη από ATM με κάρτα Skrill Mastercard. Ξεκινάει από 250ευρώ το 24ωρο

ΑΝΤΙ ΟΠΑΠ 2008-2020 Ιδιοκτησία της Antiopap LTD *+21. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, παρακαλούμε παίξτε υπεύθυνα. Γραμμή βοήθειας: 210 9237777

Please publish modules in offcanvas position.